Elon Musk test elektrische Volkswagen samen met VW-ceo
Op bezoek bij concurrent

Elon Musk test elektrische Volkswagen samen met VW-ceo

07-09-2020 18:12 Laatste update: 18:51

Een opmerkelijke ontmoeting tussen twee concurrenten: Tesla-baas Elon Musk heeft samen met Volkswagen-ceo Herbert Diess in de nieuwe elektrische auto van het Duitse merk gereden. Diess ontkende later dat Volkswagen en Tesla willen samenwerken.

Tesla-baas Elon Musk heeft eind vorige week een ontmoeting gehad met Volkswagen-ceo Herbert Diess. Musk heeft daarbij een testrit gemaakt in het eerste elektrische model van Volkswagen, de ID.3. Ook inspecteerde hij de nieuwe Volkswagen ID.4, die later dit jaar verschijnt.  

De ontmoeting tussen Musk en Diess vond plaats op een klein vliegveld in Braunschweig, vlak voordat de Tesla-baas weer terug zou vliegen naar de VS. 

'Geen deal in de maak'

Volkswagen gebruikte maandag de beelden van de testrit van Musk en Diess ter promotie van de ID.3, waarvan de vertraagde levering na allerlei problemen onlangs van start ging. Diess zette een video van de ontmoeting op LinkedIn. Vervolgens deelde de Volkswagen Group die video op Twitter met de woorden: "Bedankt voor je bezoek, Elon Musk! Hopelijk vind je dit een leuke video." 

Musk is in de video lovend over hoe de ID.3 stuurt. “Voor een niet-sportieve wagen is het best wel goed.” Diess ontkent dat Volkswagen een samenwerking met Tesla wil aangaan. "We hebben in de ID.3 gereden en een praatje gemaakt: er is geen deal of samenwerking in de maak." 

Positief over Tesla

Diess heeft zich in het verleden regelmatig positief uitgelaten over Tesla en Musk. Vrijdag schreef Diess al op LinkedIn dat Tesla's nieuwe fabriek "toekomstige autotechnologie" naar Duitsland brengt.

Daardoor zal volgens de VW-baas "de concurrentie in Duitsland opgeschud worden en de transformatie van de bestaande industrie aanzienlijk worden versneld".

Tesla-fabriek bij Berlijn

Musk was eind vorige week in Duitsland voor een bezoek aan de nieuwe fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn.

Ook ging hij bij farmaceutisch bedrijf CureVac langs en had hij een ontmoeting met de Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier.

Bright Review: Tesla Model 3