TikTok belooft: haatfilmpjes binnen 24 uur offline
TikTok

TikTok belooft: haatfilmpjes binnen 24 uur offline

08-09-2020 12:12 Laatste update: 12:12

Video-app TikTok heeft de Europese gedragscode ondertekend voor de aanpak van haatzaaiende boodschappen en oproepen tot geweld. TikTok belooft meldingen en klachten binnen 24 uur te onderzoeken en illegale content te verwijderen.

TikTok is het negende socialemediaplatform dat zich bij het initiatief van de Europese Commissie aansluit.

EU-commissaris Didier Reynders is blij met de inzet van TikTok om illegale onlinehaat aan te pakken. "De EU heeft een robuuste samenwerking met zulke prominente partijen nodig om de digitale omgeving veilig voor iedereen te maken."

90 procent na 24 uur gecheckt

In juni maakte de commissie bekend dat de aangesloten platforms, waaronder Facebook, YouTube, Twitter en Instagram, inmiddels 90 procent van de meldingen over haatdragende content binnen een etmaal op illegaliteit controleren. Ze verwijderen er vervolgens gemiddeld 71 procent van.

Microsoft koopt TikTok?

Onder vuur

TikTok is dochter van het Chinese techbedrijf ByteDance en ligt de laatste tijd onder meer in de Verenigde Staten en India onder vuur. De populaire app zou volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers verzamelen, die in handen van de Chinese overheid zouden kunnen vallen.

ByteDance heeft van de regering Trump tot 15 september gekregen om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen, anders volgt een verbod op de app in de VS. 

Video's van nieuwe gadgets? Volg Bright op TikTok.

Wat is er zo briljant aan TikTok?