© Google

Google brengt Android 11 uit, beta's voor andere toestellen
Android 11

Google brengt Android 11 uit, beta's voor andere toestellen

8 september 2020 om 19:03
Laatste update: 8 september 2020 om 19:16

Google heeft de eerste stabiele versie van zijn besturingssysteem Android 11 uitgebracht. De update werkt alleen op Pixel-telefoons, maar andere toestellen krijgen een testvariant.

Dat heeft de zoekgigant op dinsdag bekendgemaakt. Android 11 biedt een aantal nieuwe functies voor Android-telefoons, waaronder de mogelijkheid om chatbubbels op het beginscherm te bevestigen. Deze bieden een manier om snel naar specifieke chats te navigeren.

Het is nu ook voor het eerst mogelijk om het scherm van Android-toestellen te filmen zonder daar een losse app voor te installeren. Gebruikers kunnen apps voortaan eenmalig toestemming geven om de microfoon of camera te gebruiken, zodat een appmaker hierna niet permanent toegang heeft.

OnePlus, Xiaomi, Oppo en Realme

Google testte Android 11 al langere tijd, maar met de update van vandaag kunnen Pixel-telefoons de stabiele versie installeren. Vermoedelijk volgen er in de toekomst nog kleine updates om de stabiliteit verder te verbeteren.

Smartphones van OnePlus, Xiaomi, Oppo en Realme mogen vanaf deze week ook Android 11 installeren, maar zijn beperkt tot een losse testversie van het besturingssysteem. Gebruikers die deze installeren, moeten rekening houden met bugs, vastlopers en andere mogelijke problemen.