© Facebook Blueprint

Facebook VR-bril Oculus Quest 2
Virtual reality

Facebook zet nieuwe VR-bril te vroeg online

14 september om 13:11
Laatste update: 14 september om 13:14

Facebook heeft twee video's over de nog onaangekondigde VR-bril Oculus Quest 2 per ongeluk een paar dagen te vroeg online gezet.

Op een aantal ogenschijnlijk te vroeg geplaatste pagina's stelt Facebook dat er op 16 en 17 september live videodemonstraties worden gehouden van de Oculus Quest 2. In een tweetal video's wordt de nieuwe VR-bril volledig toegelicht. De Quest is een VR-bril die ook zelfstandig kan werken, zonder gekoppelde computer.

De Oculus Quest 2 volgt het eerste model uit mei 2019 op. De VR-bril draait op het Qualcomm Snapdragon XR2-platform dat speciaal is bedoeld voor augmented en virtual reality.

De bril zou een 'nagenoeg 4K-scherm' hebben, goed voor per oog bijna de 2K-resolutie. Het scherm van de Oculus 2 zou 50 procent meer pixels hebben dan het vorige model.

De headset zou dankzij nieuwe hoofdbanden makkelijker op en af te doen zijn, en de controllers zouden een verbeterde ergonomie hebben. Ook is de headset kleiner en lichter dan de voorgangers.

Nog niet alles is uitgelekt: zo is nog niet duidelijk of de beelden van het nieuwe model ververst worden met 72Hz zoals bij de voorganger, 90Hz of 120Hz. 

De prijs van de nieuwe VR-bril is nog niet bekend. Het vorige model was te koop vanaf 429 euro.

Is de Oculus Quest de redding van VR?