Nieuwe Apple Watch Series 6 meet zuurstofgehalte in bloed
Apple Watch Series 6 en SE

Nieuwe Apple Watch Series 6 meet zuurstofgehalte in bloed

15-09-2020 17:33 Laatste update: 16-09-2020 18:25

De nieuwe Apple Watch Series 6 heeft een infraroodsensor die het zuurstofgehalte in het bloed kan meten.

De smartwatch werd vanavond door Apple gepresenteerd in een online presentatie. Het ontwerp van de gadget is grotendeels gelijk aan vorige modellen, maar met nieuwe rode en blauwe kleuropties. De Apple Watch Series 6 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 429 euro.

In roestvrijstaal brengt Apple een gouden variant uit. Daarnaast wordt met dit materiaal ook een grijze Apple Watch op de markt gebracht. Het horloge wordt zonder stroomadapter geleverd, volgens Apple om zo het horloge milieuvriendelijker te produceren.

Nieuwe bandjes

Het horloge wordt tevens geleverd met nieuwe bandjes zonder bevestigingspunt. Omdat ze rekbaar zijn, schuif je ze als een simpele armband om je pols. Een aantal oude horlogebanden krijgen daarnaast een update.

De Apple Watch Series 6 gebruikt een ingebouwde infraroodsensor om het zuurstofgehalte rechtstreeks vanaf de pols te meten. Op die manier kan het horloge mogelijke hartproblemen detecteren. 

Eigen chip

De techreus probeert al langer hartcomplicaties met de smartwatch te detecteren, door bijvoorbeeld de hartslag in de gaten te houden en onregelmatig ritmes op te sporen.

Apple gebruikt in de smartwatch een nieuwe editie van zijn eigen wearablechip, genaamd Apple S6. Daarnaast heeft de wearable nieuwe wijzerplaten, waarmee bijvoorbeeld meerdere tijdzones tegelijkertijd gevolgd kunnen worden.

Apple Watch SE

Apple presenteerde ook een goedkopere variant van de wearable, genaamd de Apple Watch SE. Deze smartwatch zal in Nederland voor 299 euro worden verkocht.

Een speciale kindermodus voor de Apple Watch moet het voor ouders makkelijker maken om ze te volgen. De telefoon of smartwatch van een vader of moeder krijgt bijvoorbeeld een bericht zodra een kind op school of sporttraining arriveert.

Voor Family Setup is wel een 4G-variant van de Apple Watch nodig. Deze wordt in Nederland vooralsnog niet verkocht.

Apple Fitness+

De techreus kondigde ook een eigen fitnessdienst aan, getiteld Apple Fitness+. Daarbij wordt de Apple Watch gebruikt om de voortgang van deelnemers te volgen. 

Tijdens een fitnessvideo op de iPhone of Apple TV wordt bijvoorbeeld je hartslag in beeld getoond, met daarnaast countdowns. Het is mogelijk de afgespeelde muziek op eigen smaak af te stemmen.

Thuis of in sportschool

Daarmee wil Apple meer manieren bieden om binnenshuis te sporten. Daarbij ligt de nadruk op sporten zoals dans, yoga, spinning of hardlopen op de lopende band. Omdat de dienst ook op de iPhone werkt, is het mogelijk lessen in een sportschool te volgen.

Volgens Apple wordt de privacy van gebruikers beschermd bij het gebruik van de dienst. Een abonnement kost 10 dollar per maand, of 80 dollar per jaar. In Nederland zal de dienst in eerste instantie niet verschijnen.

Dit onthulde Apple vanavond:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s