© Apple

Apple kondigt kleine speaker HomePod Mini aan
HomePod Mini

Apple kondigt kleine speaker HomePod Mini aan

13-10-2020 17:25 Laatste update: 13-03-2021 15:22

Apple heeft een kleine versie van zijn slimme speaker gepresenteerd. De HomePod Mini kost in Duitsland 96,50 euro, maar komt voorlopig niet naar Nederland.

De nieuwe slimme speaker HomePod Mini van Apple heeft een kleine bolvorm, met een platte bovenkant. Deze bovenkant licht op als spraakassistent Siri wordt geactiveerd.

Apple hoopt dat consumenten meerdere van deze HomePod Mini's in huis halen, om alle kamers met muziek te vullen. Ook zijn de HomePod Mini's als intercom te gebruiken door stemberichten naar familieleden te sturen. Twee speakers naast elkaar zorgen voor stereogeluid.

HomePod Mini werkt met Apple Music en Apple Podcasts. Later wordt ook ondersteuning voor Pandora toegevoegd. Spotify werkt nog niet.  

HomePod in Nederland

HomePod Mini is vanaf 6 november in de eerste landen te bestellen voor 99 dollar (VS) en 96,50 euro (Duitsland) en wordt vervolgens op 16 november bezorgd. De speaker komt voorlopig niet naar Nederland.

Apple verkoopt de originele HomePod sinds begin 2018, maar ook deze slimme speaker is tot nu toe nog niet officieel in Nederland verschenen. Dat heeft te maken met Siri: de HomePod draait op een speciale versie van de spraakassistent die is toegespitst op muziekaanvragen. Die Siri-versie is er wel in onder meer Engels, Duits en Frans. De originele HomePod kost in Duitsland en Frankrijk een kleine 300 euro.

Tijdens de presentatie dinsdagavond kondigde Apple ook de nieuwe iPhone 12's aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s