Nieuwe smartphones

OnePlus kondigt nieuwe 8T-smartphone aan

© Bright

OnePlus 8T smartphone nederland samsung galaxy
14 oktober om 15:00
Laatste update: 14 oktober om 15:00

De nieuwe OnePlus 8T-smartphone heeft een soepel 120 hertz-scherm en een 65 watt-lader die ook je laptop kan opladen. OnePlus komt dit keer niet met een Pro-variant.

OnePlus heeft de nieuwe 8T-smartphone gepresenteerd. Het Chinese merk bracht de afgelopen jaren elk halfjaar een complete nieuwe hoofdlijn met smartphones uit, maar wijkt daar nu van af. Dit jaar komt er geen opvolger van de OnePlus 8 Pro, dus geen 8T Pro, maar alleen de 8T. Als reden geeft de fabrikant op dat er voor een 8T Pro te weinig nieuwe features waren.

120 hz-scherm

De OnePlus 8T heeft wel flinke verbeteringen gekregen ten opzichte van zijn voorganger en zit daardoor dicht op de OnePlus 8 Pro, die een halfjaar geleden verscheen. Zo heeft de nieuwe 8T ook een 120 hertz scherm in plaats van 90 hertz. Ter vergelijk: de nieuwe iPhone 12's hebben nog altijd 60 hz-schermen.

Het 6,55 inch oled-scherm loopt niet meer af bij de randen, maar is plat. De 8T heeft opnieuw de Snapdragon 865-chip.

Snelladen

Nieuw is de snelheid van de meegeleverde lader. De adapter kan met 65 watt laden, wat neerkomt op in 39 minuten van 0 naar 100 procent opgeladen. Met 15 minuten laden vul je met 60 procent je batterij. Deze lader heeft de mogelijkheid tot power delivery, waarmee het mogelijk is om ook laptops zoals de MacBook Pro op te laden. Het laden gaat wel langzamer dan met de standaard MacBook-lader. Wat nog steeds ontbreekt, is ondersteuning voor draadloos opladen.

De camera’s zijn nagenoeg hetzelfde als bij de OnePlus 8: een 48 megapixel hoofdcamera, een 16 mp ultra-wide camera met 123 graden hoek (iets meer dan de 116 graden van de 8) en een 5 mp macrolens. Verder is er een monochrome lens toegevoegd, die live kleurenfilters maakt. Dit zorgt ervoor dat het camera-eiland aan de achterkant van de telefoon een andere vorm heeft gekregen en niet meer in het midden gecentreerd is, maar aan de linkerkant.

De camera's van de OnePlus 8 Pro zijn wel iets beter dan die van de 8T. Daarnaast heeft de 8 Pro met 6,7 inch een groter scherm en beschikt het toestel wel over draadloos opladen.

Goedkoper dan vorig jaar

De OnePlus 8T is beschikbaar vanaf 599 euro met 8 gb ram en 128 gb opslag, in groen en zilver. Daarmee is de telefoon 100 euro goedkoper dan zijn voorganger bij de introductie. Voor die prijs (699 euro) krijg je nu een OnePlus 8T met 12 gb ram en 265 gb opslag. Deze komt in een net iets andere kleur groen.

Voor het eerst blijven de vorige modellen officieel in het assortiment van de Chinese smartphonemaker. Naast de OnePlus 8 Pro blijft ook de 8 te koop en de pas uitgekomen middenklasser OnePlus Nord. Of en hoe de prijzen van deze telefoons veranderen, is nog niet bekend. 

Getest: de OnePlus 8 Pro