Google laat je liedjes zoeken door te neuriën
Google Search

Google laat je liedjes zoeken door te neuriën

15-10-2020 19:55 Laatste update: 16-10-2020 04:53

Bij de zoekmachine van Google wordt het mogelijk om naar liedjes te zoeken door het deuntje te neuriën.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een videostream. 

"We hebben allemaal wel eens een liedje in ons hoofd gehad waarvan we de tekst niet meer konden herinneren", schrijft het bedrijf in een persbericht. "Wanneer dat gebeurt, kun je voortaan zoeken door te neuriën. Onze kunstmatige intelligentie matcht de melodie dan met het juiste nummer."

De neuriefunctie zal werken op smartphones, maar iPhones zullen eerst alleen Engelstalige liedjes herkennen. Wie ook Nederlandse muziek wil neuriën heeft een Android-telefoon nodig.

Belangrijke videomomenten

Google gaat voortaan ook belangrijke momenten in video's herkennen met behulp van kunstmatige intelligentie. Hierdoor kan bijvoorbeeld een specifieke stap uit een kookvideo worden getoond als deze relevant is voor een zoekopdracht.

De zoekfunctie voor video's zal werken in een beperkt aantal talen, waaronder ook Engels en Nederlands. 

Coronamaatregelen in Google

Wie een bedrijf in de zoekmachine of kaartendienst van Google opzoekt, zal voortaan duidelijker zien hoe druk het op die locatie is. Dit moet het makkelijker maken om drukke omgevingen tijdens de pandemie te vermijden.

Op pagina's van deze bedrijven wordt ook prominent vermeld wat de coronamaatregelen daar zijn. Dit maakt duidelijk waar je moet reserveren of je temperatuur moet laten opnemen voor je naar binnen kan.

291 miljoen privacychecks

Google heeft ook voor het eerst verteld hoeveel gebruikers een privacycheck lieten uitvoeren: 291 miljoen in dit jaar. Op de privacycheckpagina kunnen mensen instellen hoe de zoekreus precies met hun privégegevens omgaat.

Dit is de nieuwste Google-speaker