Actioncams

GoPro Hero 9

GoPro Hero 9
12 oktober 2020 om 23:29
Laatste update: 20 oktober 2020 om 15:40

GoPro speelt het klaar om zijn actioncam in een klein jaar toch weer op bijna elk vlak te verbeteren, met een aantal toffe nieuwe functies.

De GoPro Hero 8 was eind 2019 de beste actioncam die het bedrijf tot dan toe had gemaakt. Toch was er nog ruimte voor verbetering, bewijst de GoPro Hero 9. De meest in het oog springende verbetering is het lcd-schermpje voorop, naast de lens. De concurrerende DJI Osmo Action had dat al, en zo'n selfie-venstertje komt gewoon vaak erg goed van pas.

De sensor is in megapixels flink gegroeid, van 12 naar 23,6 megapixels. Daarmee is 5K-video nu mogelijk, prettig voor scherpere beelden of flexibeler nabewerken – foto's hebben uiteraard ook een hogere resolutie. De camera als geheel is ook iets groter en zwaarder geworden dan de afgelopen jaren, met ook een grotere accu. Voordeel: je kan 33 procent langer filmen dan voorheen. Nadeel: oude batterijen en sommige oude accessoires passen niet meer.

Het verwisselbare lensdopje is gelukkig weer terug, fijn voor als er onverhoopt een kras op komt. Ook is er nu de los verkrijgbare Max Lens Mod: een nog wijdere lens voor nog grootser en beter gestabiliseerd beeld. Verder zijn er allerlei verbeteringen aan de software. Stabilisatie met HyperSmooth 3.0 is nog wat soepeler, TimeWarp (hyperlapse) is nu ook versie 3.0, met de mogelijkheid om te wisselen naar zowel video in real-time als in slowmotion.

Handigste nieuwe functie is HindSight: de camera neemt 15-30 seconden op voordat je op record drukte, zodat je geen loze beelden opneemt maar toch je gouden momenten niet mist. Ook is het nu mogelijk om een timelapse te plannen, en is er een eigen variant op de Live Foto's van de iPhone.

Rest de vraag: moet je overstappen? Vanaf GoPro Hero 6 of lager: meteen doen. Heb je een Hero 7 of 8? Dan heb je veel functies al die ook op dit model zitten, en zal het een persoonlijke keus zijn of een bepaalde nieuwe functie de upgrade nu al waard is.

De GoPro Hero 9 kost 479 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • LCD-scherm voorop
  • HindSight-functie
  • Langere accuduur
  • Verwisselbaar lensdopje
  • 5K-video
  • Duurder dan voorheen
  • Nieuwe batterijen nodig

Check Bright Stuff voor alle gadgets die we aanraden 

Lees meer over:

Deel via