Retweeten werkt tijdelijk anders door verkiezingen VS
Het ligt niet aan jou

Retweeten werkt tijdelijk anders door verkiezingen VS

21-10-2020 14:45 Laatste update: 14:47

Twitter heeft zijn tijdelijke verandering aan de retweetfunctie doorgevoerd. Het ligt niet aan jou: retweeten werkt inderdaad ineens anders.

Twitter kondigde de tijdelijke wijziging aan het retweeten onlangs al aan, nu is de verandering ook echt doorgevoerd. Wie nu op de bekende retweetknop onder een tweet klikt, krijgt automatisch een quote-tweet voorgeschoteld. De klassieke retweet werkt even niet zoals gewoonlijk, en dat heeft alles te maken met de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Ouderwets een bericht retweeten kan overigens nog steeds: laat dan het tekstveld gewoon leeg, en druk weer op de knop 'retweet'.

Met die extra stap en het tekstveld hoopt Twitter dat mensen iets bedachtzamer retweeten, en beter nadenken over welke berichten zij verder onder hun volgers verspreiden.

Nepnieuws tegengaan

Met de stap denkt Twitter iets te kunnen doen aan nepnieuws rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bij de vorige verkiezingen was nepnieuws een groot probleem.

Twitter wijzigt nog twee dingen tijdelijk. Zo zien gebruikers geen tweets meer die zijn geliked of gevolgd door iemand die zij zelf niet volgen. Normaal gesproken gebeurt dat wel, in een poging gebruikers aan te sporen meer anderen te volgen.

Als laatste verandering worden in het trending-venster alleen trends met toelichting getoond. De wijzigingen blijven van kracht tot ten minste het eind van de Amerikaanse verkiezingsweek, op 8 november.\

Volg Bright op Twitter voor meer tech-nieuws

Meer van Bright: review iPhone 12 en 12 Pro