Nederlandse maker 'beste iPhone-app voor foto's' brengt nieuwe app uit
Halide Mark II

Nederlandse maker 'beste iPhone-app voor foto's' brengt nieuwe app uit

22-10-2020 17:51 Laatste update: 19:41

De maker van iPhone-app Spectre, die door Apple in 2019 nog werd uitgeroepen tot de beste foto-app, heeft een compleet nieuwe fotografie-app uitgebracht.

Halide Mark II wordt verkocht in abonnementsvorm, waarbij gebruikers 11 euro per jaar betalen. Ook kan de app in één keer worden gekocht voor 33 euro. Mensen die Halide versie 1 eerder kochten, krijgen hem gratis.

Strikt gezien is de app een opvolger van de camera-app Halide, maar ook van het eerdere Spectre van dezelfde ontwikkelaar. Alle functies van Spectre zitten in Halide Mark II, waarmee foto's met zeer lange sluitertijden gemaakt kunnen worden.

RAW-formaat

De nieuwe fotografie-app biedt manieren om de kleinste details van de camera te besturen, door bijvoorbeeld de sluitertijd, scherptediepte en belichting aan te passen.

Foto's kunnen meteen in RAW-formaat worden geschoten. Op de iPhone 12 zal Halide Mark II werken met de nieuwe ProRaw-optie van Apple.

Nederlandse app

Spectre viel eind 2019 in de prijzen bij Apples jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste smartphone-apps van het moment. Volgens de techreus was er geen andere actuele app beter voor het maken van foto's.

Spectre en Halide zijn ontwikkeld door de Nederlander Sebastiaan de With, die eerder ook bij Apple heeft gewerkt.

Meer van Bright: