© CD Project Red

Game Cyberpunk 2077 uitgesteld tot 10 december
Scifi-game weer vertraagd

Game Cyberpunk 2077 weer uitgesteld, verschijnt nu 10 december

27 oktober 2020 om 17:35
Laatste update: 27 oktober 2020 om 17:35

De langverwachte scifi-game Cyberpunk 2077 verschijnt opnieuw later dan de makers hadden gemeld. Het spel komt nu uit op 10 december, drie weken later dan gepland.

Het nieuwe uitstel van Cyberpunk 2077 is dinsdag bekendgemaakt door gamestudio CD Projekt Red, dat gamers zijn excuses heeft aangeboden. De release van het spel, dat zich afspeelt in een dystopische toekomst, werd al meermaals uitgesteld.

Cyberpunk 2077 werkt zowel op de huidige als de nieuwe generatie spelcomputers. Ook verschijnt het spel voor Windows-pc's en voor de gamestreamingdienst Google Stadia. Dat zorgt ervoor dat het aanpassen en testen van het spel volgens CD Projekt Red 'een grote uitdaging' is geworden.

Negen verschillende versies testen

"We moeten negen verschillende versies van de game maken, en dat terwijl we thuiswerken. We moeten er zeker van zijn dat elke versie goed werkt. Het lijkt misschien onrealistisch om te zeggen dat drie weken een verschil maakt bij zo'n enorm en complex spel, maar dat is wel zo", aldus CD Projekt Red. Overigens verschijnt een gratis update die gebruikmaakt van de betere hardware van de PlayStation 5 en Xbox Series X pas later.  

Meermaals uitgesteld

Cyberpunk 2077 wordt ontwikkeld door het team achter de hitgame The Witcher 3. De game beslaat een zeer groot gebied met veel verschillende personages en missies.

Het spel wordt gespeeld vanuit het perspectief van hoofdpersonage V, een huurling van wie onder meer de stem, gezicht, kapsels, lichaamstype, kleiding en andere zaken aanpasbaar zijn.

Oorspronkelijk zou Cyberpunk 2077 op 16 april van dit jaar worden uitgebracht, maar in januari werd 17 september als nieuwe datum genoemd. In juni volgde andermaal uitstel, tot 19 november.  

Overwerken

CD Projekt Red kreeg eerder kritiek omdat medewerkers te veel moesten overwerken. De leiding van het bedrijf beloofde beterschap, maar later dit jaar werd toegegeven dat er 'geen andere keuze' was dan langere werkweken.

Review: Mario Kart Live Home Circuit

Lees meer over:

Deel via