Apple voegt in december privacylabels toe aan App Store
Privacy

Apple voegt in december privacylabels toe aan App Store

06-11-2020 10:24 Laatste update: 10:24

Apps in de App Store van Apple worden vanaf 8 december voorzien van speciale privacylabels, die laten zien in hoeverre gebruikersdata worden verzameld en gebruikt.

De nieuwe labels moesten eigenlijk al met de introductie van iOS 14 in september worden toegevoegd, maar Apple stelde de toevoeging op het laatste moment uit. Nu belooft het bedrijf dat ze vanaf 8 december in de App Store te zien zijn.

De labels laten zien of een app bijvoorbeeld persoonsgegevens, betaaldata, locaties en aankopen van een gebruiker verzamelt. Ook wordt verteld wanneer die informatie wordt gebruikt om je te volgen.

Apple en privacy

Apple neemt steeds vaker maatregelen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Apps moeten met iOS-updates vaker om toestemming vragen om bijvoorbeeld je locatie of persoonsgegevens op te vragen. Daarnaast laten iconen bovenin beeld zien of sensoren van je toestel worden geactiveerd.

Onlangs introduceerde Apple ook een eigen inlogsysteem voor andere apps. Gebruikers die hiermee inloggen kunnen een willekeurig e-mailadres genereren, zodat hun echte adres niet in handen komt van een appontwikkelaar.

Eerste indruk: iPhone 12 en 12 Pro