Sony komt in 2021 met eigen drones
Drones

Sony komt in 2021 met eigen drones

09-11-2020 12:42 Laatste update: 13:13

Sony ontwikkelt eigen drones onder de naam Airpeak. Het Japanse bedrijf zegt met de drones zijn kennis over fotografie en film te combineren met kunstmatig intelligente robotica.

Sony heeft een korte teaservideo online gezet waarop niet veel meer te zien is dan de merknaam en een ronddraaiende propeller. In het voorjaar van 2021 moet Airpeak gelanceerd worden.

Het is nog onduidelijk voor welke doelgroep het apparaat bestemd is. Sony rept in een persverklaring zowel over "het ondersteunen van de creativiteit van videomakers" als over "het efficiënter maken en energie besparen in de industrie".

Sony staat bekend om zijn foto- en videocamera’s en was eind jaren negentig een vroege pionier op het gebied van robotica. Zo werd in 1999 robothond Aibo uitgebracht. Vijf jaar geleden werkte het bedrijf ook al aan drones onder de naam Aerosense. Die hadden een meer industrieel karakter.

Sony-robothond Airbo

Veiligheid

Volgens Sony moeten de nieuwe Airpeak-drones ook inzetbaar zijn in omgevingen waar dat nu vanwege de 'veiligheid en betrouwbaarheid' nog niet mogelijk is.

Sony zegt nog bedrijven te zoeken waarmee het wil samenwerken rond de nieuwe drones.

DJI-drone Mavic Air 2