© KNAF Digital/Ferry Naaijer

Nederlandse autosportfederatie komt met platform voor virtuele autosport
Racegames

Autosportfederatie lanceert platform voor virtuele autosport

10 november om 14:41
Laatste update: 10 november om 14:41

De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) start deze winter met een online platform waarop officiële digitale racekampioenschappen in games worden gehouden.

Met het platform KNAF Digital wil de federatie virtuele autosport toegankelijker maken. Iedereen die dat wil, kan straks meedoen met de officiële virtuele racewedstrijden. Het platform komt in de winter beschikbaar. Er worden verschillende racegames op meerdere systemen ondersteund.

Zo komen er ‘KNAF-certified’-competities in de games Gran Turismo Sport (PlayStation 4) en DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4, Xbox One en pc). Inschrijfgeld hoeft niet betaald te worden, want KNAF Digital wordt ondersteund door NOC*NSF. Net als met andere competities wordt er gestreden om een pot met echt prijzengeld.

Virtuele racelicentie

Later komt KNAF Digital ook met een 'virtuele racelicentie'. Die moet extra voordelen bieden, zoals competities bij organisatoren die bij de KNAF zijn aangesloten en ondersteuning van meer racegames op meer platformen.

"Juist in deze bijzondere tijden zien we de sterke behoefte aan toegankelijke autosport voor iedereen, het liefst vanuit je eigen huis", zegt Maarten van Wesenbeeck, general manager van KNAF. "Met KNAF Digital laten we alle liefhebbers van virtueel racen, van fervente gamers tot beoefenaars van échte autosport, tegen elkaar strijden op nationaal niveau. Zo is er sprake van mooie kruisbestuiving."

Review PlayStation 5: onze ervaringen met de PS5