© EA Sports

Ouders kunnen binnenkort aankopen in FIFA-game beperken
FIFA 21 Ultimate Team

Ouders kunnen binnenkort aankopen in FIFA-game beperken

12-11-2020 20:31 Laatste update: 21:34

Een nieuwe functie in FIFA 21 maakt het voor ouders mogelijk om de aankopen van kinderen in de Ultimate Team-functie in te perken.

De geplande optie staat in de meest recente update-informatie, waarin FIFA 21-ontwikkelaar EA zegt dat de menu-optie voor 'Playtime' is toegevoegd. "Playtime geeft meer inzicht en controle in hoe je speelt", schrijft de studio.

De nieuwe optie zou op pc's al beschikbaar zijn, waar Eurogamer hem al op kon testen. Op 17 november wordt hij ook op spelcomputers geactiveerd.

Uit die tests blijkt dat je met Playtime kunt beperken hoeveel geld je kunt uitgeven in de game, om bijvoorbeeld lootboxen mee te kopen in FIFA Ultimate Team. De optie zou vooral voor ouders zijn bedoeld.

Onder vuur

Ultimate Team in de FIFA-games ligt al jaren onder vuur. De game-optie laat spelers lootboxen kopen met echt geld, met daarin willekeurige voetballers voor in hun team. Onder andere de Nederlandse Kansspelautoriteit vindt dat een vorm van illegaal gokken.

EA weigerde de functie uit de game in Nederland te halen en stapte naar de rechter. Die gaf de gokwaakhond gelijk, waarna de gameontwikkelaar in hoger beroep is gegaan.

Bright reviewt de PlayStation 5: