Microsoft: tekorten nieuwe Xbox-spelcomputers tot april
Xbox Series X en S

Microsoft: tekorten nieuwe Xbox-spelcomputers tot april

17-11-2020 13:14 Laatste update: 17:12

De vraag naar de nieuwe Xbox Series X en S zal tot het eind van het eerste kwartaal hoger zijn dan het aanbod. Pas vanaf april denkt Microsoft weer aan de vraag naar de nieuwe spelcomputers te kunnen voldoen.

Dat zegt Tim Stuart, financieel hoofd van de Xbox-tak van Microsoft, tegen investeerders. Volgens Stuart is de vraag naar de nieuwe spelcomputers hoog en zal dat tot zeker na de feestdagen zo blijven. De topman denkt dat Microsoft pas in aan het begin van het tweede kwartaal van 2021 volledig aan de vraag naar nieuwe Xboxen kan voldoen.

'Iedereen speelt games'

De grote vraag is volgens Stuart het gevolg van een 'explosief groeiende' markt voor games. "Het is een industrie van 200 miljard dollar per jaar", aldus Stuart. Iedereen speelt games, zegt de topman: 'kinderen, volwassenen, mannen, vrouwen, jong, oud'. Welke onderdelen de tekorten veroorzaken, zegt Stuart niet.

Ook PlayStation 5 uitverkocht

Zowel de Xbox Series X en S als de PlayStation 5 zijn vooralsnog volledig uitverkocht. Al weken voor de eerste verschijning van de spelcomputers waren de vooruitbestellingen uitverkocht.

Winkels die nu een nieuwe Xbox of PlayStation aanbieden, kunnen nog niet met zekerheid zeggen wanneer de apparaten geleverd worden. Beide nieuwe spelcomputers gebruiken een AMD Zen 2-chip, en zijn daarmee afhankelijk van de beperkte capaciteit van chipfabrikanten TSMC en Global Foundries.

Xbox Series X: de grote comeback van de Xbox?