De slimme bril van Amazon is nu te koop
Praten tegen je bril

De slimme bril van Amazon is nu te koop

20-11-2020 10:07 Laatste update: 10:09

De slimme bril van Amazon is nu eindelijk te koop, ruim een jaar nadat hij werd aangekondigd. In Nederland is de bril momenteel nog niet te bestellen.

De Echo Frames-bril heeft een ingebouwde microfoon en kleine, op de oren gerichte luidsprekers. Hiermee is het mogelijk om stemassistent Alexa te bedienen zonder dat andere mensen het antwoord horen. 

Een opticien kan in het frame geslepen glazen plaatsen, zodat de gadget een traditionele bril kan vervangen. Het ontwerp maakt het ook lastig om het apparaat te onderscheiden van een gewone bril.

Amazon had al een paar exemplaren van de Echo Frames naar vroege kopers verstuurd, zodat ze hem in de praktijk konden testen. Vanaf vandaag is de bril volgens de techreus voor "iedereen" te koop, maar wie vanuit Nederland probeert te bestellen, stuit op de melding dat het verzendadres niet is toegestaan.

Internationale versie van Alexa

Het is onduidelijk waarom hij nog niet in ons land wordt verkocht. De webwinkel weerde lange tijd zijn slimme Alexa-speakers uit ons land, wegens het ontbreken van een Nederlandse optie. Maar sinds begin deze maand wordt een internationale editie hier aangeboden.

Mogelijk zal het bedrijf de bril op termijn in Nederland aanbieden. Dan horen we misschien ook meer over de slimme ring van het bedrijf, die met trillingen berichten doorgeeft.

Meer slimme brillen: