Smartphones en gadgets

Xiaomi groeit hard door 5G-telefoons en neergang Huawei

Xiaomi groeit hard smartphone verkoop gadget
24 november 2020 om 11:25
Laatste update: 24 november 2020 om 12:19

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft in het derde kwartaal prima zaken gedaan. Het bedrijf wordt geholpen door de problemen bij concurrent Huawei die te maken heeft met Amerikaanse sancties.

Xiaomi zag de omzet op jaarbasis met 35 procent stijgen. Xiaomi profiteerde onder meer van de snelle uitrol van het 5G-netwerk in China en daarmee van de extra verkopen van de smartphones die geschikt zijn voor de snelle mobiele netwerken.

Xiaomi beleefde ook een sterke groei met zijn internationale activiteiten, met name in Frankrijk en Spanje waar de uitrol van 5G in een stroomversnelling raakte. 

Ook in India is het Xiaomi gelukt flink aan marktaandeel te winnen. De Chinese onderneming maakt onder meer naam als budgetaanbieder van smartphones. De wereldwijde leveringen stegen met 42 procent.

Huawei heeft last van sancties VS

De Amerikaanse sancties tegen Huawei zorgden ervoor dat dit concern zijn opbrengsten juist met ruim een vijfde zag dalen. Huawei wordt door de VS onder meer beschuldigd van spionagepraktijken in opdracht van Peking. Huawei ontkent dat.

Andere Chinese telefoonmerken, naast Xiaomi bijvoorbeeld ook Oppo en Realme, profiteren van de neergang van Huawei.

Welke betaalbare smartphone heeft de beste camera?