Vechten om de plek van Huawei
Bright Podcast ?

Vechten om de plek van Huawei

26-11-2020 10:01 Laatste update: 11:03

Huawei ziet zijn positie op de smartphonemarkt steeds verder onderuit gaan. Concurrenten ruiken bloed, vooral andere smartphonemakers uit China pikken graag wat marktaandeel van Huawei. Wie maakt de beste kans?

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Huawei ziet zijn marktaandeel stukje bij beetje opdrogen. Vorig jaar in het derde kwartaal nog 19 procent, dit jaar minder dan 15 procent en volgens een onderzoeksbureau volgend jaar zelfs maar 4 procent. De smartphonemarkt als geheel blijft op peil, en dus zijn er grote kansen voor concurrenten. Wie speelt daar het slimst op in? We bespreken het in deze Bright Podcast. 

Luister de podcast:

Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Kijk ook: de leukste tech-cadeaus

Tips uit deze podcast:

App: Play Magnus, een schaak-app voor Android en iOS waarmee je leert schaken, van beginner tot hoog niveau. Wie maandelijks betaalt krijgt allerlei training van de naamgever van de app, de schaakgrootmeester Magnus Carlsen.

Game: World of Warcraft: Shadowlands, de achtste uitbreiding van World of Warcraft. Nog steeds een geweldige mmorpg die zichzelf steeds probeert opnieuw uit te vinden, zonder de vertrouwde wereld uit het oog te verliezen die de game zo uniek maakt.

Serie: Sneakerheads een comedyserie op Netflix over een sneakerliefhebber die onder de plak zit bij zijn vriendin, en met een oude vriend op zoek gaat naar exclusieve sneakers.

Podcast: Gothrecht, een absurdistische podcast geschreven en verteld door Pepijn Lanen, ook wel bekend als Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig. Echt heel erg VPRO, dus lekker absurdistisch, met in de hoofdrol Georgina Verbaan als de gothic kantoormedeweker Brinta. Het vreemde verhaal wordt deels verteld in de vorm van liedjes, geheel in de stijl van Faberyayo.

Site: Boerenenburen.nl, waarbij je écht lokaal producten van de boer kan kopen. Ophaallocaties zijn er in enkele steden in Nederland. De producten komen van boeren uit de buurt en die krijgen 80 procent van de omzet, veel meer dan wat ze van supermarkten krijgen.  

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.