Bose QuietComfort Earbuds II beste draadloze oordoppen bright stuff koopgids
Oordoppen (boven 200 euro)

Bose QuietComfort Earbuds II

9 oktober om 23:35
Laatste update: 2 december om 11:37

Bose heeft bij deze tweede versie van zijn QuietComfort-oordoppen de beste functie nog verder verbeterd: de actieve ruisonderdrukking van deze oordopjes is ongeëvenaard.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Bose was jarenlang heer en meester op het gebied van ruisonderdrukking, zijn QuietComfort-lijn de Rolls-Royce op het gebied van noise-cancellation. De laatste jaren werd Bose op dat vlak geëvenaard door koptelefoons van onder meer Sony, en in de populaire markt voor draadloze oordoppen was het merk QuietComfort lange tijd afwezig. Tot in 2020, toen de QuietComfort Earbuds de concurrentie weer van de troon stootte. Het kat-en-muisspel duurt echter voort, maar met deze tweede versie blijft Bose fier op de troon.

De oordoppen hebben ijzersterke ruisonderdrukking, nog krachtiger dan die van de Sony WF-1000XM4-doppen en grotendeels nek aan nek met de AirPods Pro 2 – wat ons betreft weet Bose nog nét wat meer geluid buiten te houden. Het ontwerp van Bose is met deze tweede versie een stuk kleiner geworden, en meer zoals de dopjes van de concurrentie. Dat is verder niet erg: ze zijn onopvallend, zitten lekker en het doosje is gelukkig een stuk kleiner geworden. De StayHear-technologie van Bose is nog steeds aanwezig, maar ook onopvallender. Het is een bijgeleverd rubberen ringetje in drie maten, dat zorgt dat de dopjes beter in je oren blijven zitten.

Het geluid is uitstekend, neutraal met een volle bass die tegelijkertijd niet overdreven is. Een natuurgetrouwe weergave van muziek, en daarom geschikt voor alle muziekstijlen. De oordoppen zijn voorzien van een actieve equalizer die het geluid vol houdt als het volume naar beneden gaat, en dat lijkt goed te werken. Ook bij laag volume klinkt de bass nog vol – wij vinden de Bose QC Earbuds zelfs beter klinken dan de Sony WF-1000XM4. 

De bediening is verrassend compleet. De vlakke buitenkant van de oordoppen werkt als kleine touchpad. Tikken voor pauze, vegen voor volume. Daarmee loopt Bose samen met wat concurrenten als Apple voor op de concurrentie, waarbij volumeregeling vanaf de dopjes meestal nog niet mogelijk is.

Volgens Bose kan je tot 6 uur luisteren met ruisonderdrukking aan, dat klopt in de praktijk heel aardig. Een kwartier in de case is genoeg voor twee uur luisteren. De case kan je opladen via usb-c, draadloos kan helaas niet. In het doosje zit genoeg capaciteit om de doppen nog eens drie keer op te laden, waardoor je een totale luistertijd van 24 uur hebt. 

Helaas hebben de QuietComfort Earbuds II nog steeds geen bluetooth multipoint, voor snel wisselen tussen apparaten. Dat is ook nog vrij zeldzaam bij oordoppen – AirPods ondersteunen het maar alleen bij Apple-apparaten.

De introductieprijs van de Bose QuietComfort Earbuds II is 299,95 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • De beste ruisonderdrukking
  • Uitstekende transparantiemodus
  • Geweldig geluid
  • Comfortabel ontwerp
  • Enorme laadcase
  • Geen multipoint
  • Geen draadloos laden