Streamingdienst Discovery+ van start gegaan in Nederland
Streaming

Streamingdienst Discovery+ van start gegaan in Nederland

05-01-2021 16:01 Laatste update: 06-01-2021 12:56

Discovery is deze week in Nederland begonnen met de streamingdienst Discovery+.

Het bedrijf zei onlangs te verwachten dat tientallen miljoenen mensen wereldwijd zich zullen abonneren op zijn nieuwe streamingdienst Discovery+. De dienst kost 4 euro per maand of 40 euro per jaar.

Het moederbedrijf van Discovery Channel is ook eigenaar van onder meer realitykanaal TLC, huizenzender HGTV, Food Network, crimezender ID, Oprah Winfrey's OWN, Travel Channel en Animal Planet.

In de VS komen bij de lancering 55.000 afleveringen van 2500 shows van deze zender beschikbaar, wat volgens Zaslav neerkomt op een aanbod even groot als dat van Netflix. "Het voordeel is dat we over de hele wereld als superfans van onze kanalen hebben", aldus de ceo, die voorspelde op wereldwijd niveau met Netflix te kunnen concurreren.

Dplay gaat op in Discovery+

In Nederland was het aanbod van onder meer zenders TLC en Discovery Channel al te zien via Dplay. De Nederlandse tak van het mediaconglomeraat kondigde woensdag meteen de eerste Discovery+ Original aan: Sex Tape, gepresenteerd door Bobbi Eden.

Ook Eurosport

Ook de content van Eurosport zal beschikbaar zijn op Discovery+, waaronder tennis, wielrennen en motorsport. Ook wil Discovery volgend jaar de Olympische Spelen van Tokio gaan streamen. 

Getest: de nieuwe Chromecast met Google TV