1 biljoen won

'Hyundai neemt robotmaker Boston Dynamics over'

'Hyundai neemt robotmaker Boston Dynamics over'
10 december 2020 om 10:18
Laatste update: 10 december 2020 om 10:18

De Zuid-Koreaanse Hyundai zou de Amerikaanse robotmaker Boston Dynamics overnemen, voor naar verluidt 1 biljoen Koreaanse won, zo'n 760 miljoen euro.

De overname wordt later op donderdag bekendgemaakt, zeggen ingewijden tegen The Korea Economic Daily. Boston Dynamics is regelmatig in het nieuws, met opvallende en geavanceerde robots zoals robothond Spot en de menselijke robot Atlas.

De robotmaker werd in 1992 opgericht, en komt voort uit het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology. Verschillende projecten van het bedrijf zijn gefinancierd door DARPA, de onderzoeks- en ontwikkelafdeling van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Meer focus op robotica

Boston Dynamics werd al twee keer eerder verkocht. Tussen 2013 en 2017 was de robotmaker eigendom van Google-onderzoekstak Google X. Daarna werd de robotmaker verkocht aan de Japanse techreus SoftBank. In beide gevallen is een overnamebedrag toen niet bekend geworden.

Hyundai kreeg in oktober een nieuwe topman. Chung Eui-sun, zoon van voormalig topman Chung Mong-koo, richt zich op de toekomst. Hij wil investeren in elektrisch en zelfrijdend vervoer, vliegende auto's en robotica. Chung wil dat 20 procent van de inkomsten van Hyundai uit de in 2017 opgerichte robottak zullen komen. Hyundai heeft al veel langer een divisie die zich richt op industriële robots, onder meer voor de productielijnen van zijn auto's.

Kijk ook: robothond Sony Aibo