Storing Google, Gmail en YouTube verholpen
Diensten waren onbereikbaar

Storing Google, Gmail en YouTube verholpen

14-12-2020 12:00 Laatste update: 17:02

De grote Google-storing van maandagmiddag is na ongeveer een half uur opgelost. Google-diensten als Gmail, Google Drive en YouTube waren slecht of niet bereikbaar.

Op de site Allestoringen.nl deden gebruikers massaal melding van de storingen van de zoekmachine van Google, Google Drive en Docs, Gmail en YouTube. Ook de Google Home-app, de Google Nest-producten, de Play Store, Hangouts en Google Stadia kampten met problemen. Sommige zakelijke gebruikers konden via Google Workspace nog wel diensten gebruiken.

Rond 13:45 uur waren de meeste Google-diensten weer beschikbaar, na ruim een half uur. De problemen leken te draaien om de loginservers van Google. Diensten die zonder account gebruikt kunnen worden, zoals YouTube, werkten wel als gebruikers niet waren ingelogd, of in een incognitovenster zaten.

Door dat loginprobleem werden ook diensten die niet van Google zijn maandagmiddag getroffen door problemen. Gebruikers meldden bijvoorbeeld storingen bij Pokémon GO en Snapchat, vermoedelijk omdat ze de Google-login gebruiken.

Op zijn statuspagina meldt Google ook dat de storing is verholpen, en dat die duurde van 12:55 tot 13:52 uur. 

Oorzaak

Oorzaak van de storing is volgens Google een probleem met de interne opslag. Daardoor stegen problemen met diensten waarbij gebruikers moesten inloggen. "We bieden ons excuses aan, en zullen de zaak grondig onderzoeken om te zorgen dat dit probleem in de toekomst niet meer kan voorkomen", aldus het bedrijf. 

Getest: de nieuwe Google Chromecast