Geen Note?

Samsung hint op stylus bij nieuwe Galaxy S21'

© Samsung

Samsung hint: Galaxy S21 krijgt vermoedelijk stylus
15 december 2020 om 17:17
Laatste update: 15 december 2020 om 17:27

Samsung hint nu zelf ook bewust op ondersteuning van zijn S Pen in de aanstaande Galaxy S-smartphones. Tot nu toe werkten alleen de dure Galaxy Note-telefoons met de styluspen.

Samsungs smartphone-topman TM Roh blikt in een artikel vooruit op de telefoons van 2021. "We hebben gelet op de favoriete aspecten van de Galaxy Note en zijn verheugd sommige van de meest geliefde functies naar een aantal andere van onze apparaten te brengen", schrijft Roh.

De topman wijst daarmee op de S Pen, de stylus die al sinds het begin bij de Galaxy Note-telefoons wordt geleverd en in de behuizing van de telefoon kan worden opgeborgen. Nu ook de Galaxy S-toestellen steeds groter worden, is de stylus de grootste onderscheidende factor van de Galaxy Note-lijn.

Laatste Galaxy Note?

De opmerking van Roh volgt na geruchten over het verdwijnen van de Note-serie. Mogelijk was het model van afgelopen augustus voorlopig de laatste Galaxy Note, en zou Samsung zich meer gaan richten op de Galaxy S-lijn en zijn toestellen met vouwbare schermen.

Januari

Roh sluit zijn bericht af met: "Ik kijk ernaar uit om meer te delen in januari." Ook die woorden zijn boeiend in het licht van recente geruchten: Samsung zou de nieuwe Galaxy S21-toestellen medio januari al aankondigen, één à twee maanden eerder dan normaal bij de Galaxy S-telefoons.

Meer vouwtelefoons

Samsung werkt ook aan nieuwe telefoons met opvouwbare schermen. "De Galaxy Z Fold2 werd geprezen als een smartphone die een nieuwe invulling geeft aan wat mogelijk is met mobiele technologie en ik ben verheugd te kunnen zeggen dat het slechts een hint is van wat komen gaat. We blijven deze categorie verkennen, ontwikkelen en uitbreiden", aldus Roh.

Naast de Fold2 kwam Samsung vorig jaar ook nog met een kleinere vouwtelefoon, de Galaxy Z Flip. Mogelijk verschijnt daar volgend jaar een goedkopere variant van.

De beste smartphones in elke prijsklasse: