Review Cat S62 Pro: onverwoestbare smartphone met hittecamera
Bright Review

Getest: onverwoestbare smartphone met warmtecamera

28 december om 13:53
Laatste update: 28 december om 13:58

Met de CAT S62 Pro-smartphone checkte Bright-tester Rutger Middendorp zijn huis op warmtelekken. Waarom heeft niet iedereen zo'n telefoon?

CAT heb je waarschijnlijk vaker zien staan op shovels, graafmachines en goedkope sokken bij de bouwmarkt. Maar de maker van gereedschap voor de echte werker maakt ook smartphones. Onverwoestbare smartphones, zelfs. Je kunt zo'n telefoon laten vallen op staal vanaf 180 cm hoog. Gorilla Glass 6 zorgt dat het schermpje heel blijft. Je kunt hem meenemen in bad als je wilt. Want hij is IP69/68 water- en stofdicht. Ik heb niet de moeite genomen om met mijn auto over de telefoon te rijden, want ik wordt daar zelf een beetje misselijk van. Maar het had gekund. 

Als je de specs leest, begrijp je niet waarom niet iedereen een telefoon koopt die terreuraanslagen kan overleven. Maar pak de telefoon uit de doos en je begrijpt waarom. Je moet het touwtje van je joggingbroek strak aantrekken, anders zakt ie af. De CAT is geen lichtgewicht. 

Beschouw je de telefoon als een gewone Android-telefoon, maar die tegen een stootje kan, dan zijn voor de 550 euro die je betaalt (649 geadviseerde verkoopprijs) de specs ok, maar niet heel bijzonder. De telefoon is rap genoeg dankzij een 2,0 GHz Octa-Core Qualcomm-processor en met de 4000 mAh batterij houdt hij het lang genoeg vol voor de meeste gebruikers. De camera van 12 MP is ok, maar voor dit bedrag zijn er telefoons met veel betere camera's. 

Geinig extraatje op de CAT is de programmeerbare fysieke knop aan de linkerkant. Daarmee kun je bijvoorbeeld de zaklamp snel aanzetten of push-to-talk inschakelen. Zello is standaard geïnstalleerd op de telefoon en met deze app (populair in het oosten van de Oekraïne) kun je je telefoon als walkie-talkie gebruiken. Met deze knop is dat vele malen praktischer.

Maar de reden dat ik de CAT wel eens wilde uitproberen zit vooral in de warmtebeeldcamera. Daarmee kun je in je huis op zoek naar plekken waar het tocht of warmte lekt.

CAT S62 Pro: Alleen het warmtebeeld

CAT S62 Pro: Mijn lekker warme Nest Hello

Warmte-info

Dankzij de de FLIR Lepton 3.5 professionele sensor kun je foto's maken die laten zien dat je echt je kelder beter moet isoleren. Een kleine cursus FLIR-beelden interpreteren zou geen overbodige luxe zijn.

De FLIR-camera heeft een aantal settings waarmee je bijvoorbeeld alleen de warmteinformatie op kunt nemen of een foto met daaroverheen de warmte-info.

Ik kwam er achter dat ik de vloer van mijn kelder beter moet isoleren en dat mijn Nest Hello-deurbel best wel warm is.

CAT S62 Pro: subtiel warmtebeeld overlaytje

Vooral voor de pro

Voor de professional in de bouw of installatie lijkt me deze telefoon echt een topkeuze. Voor de rest van ons geldt dat je idealiter een vriend hebt met deze telefoon, zodat je eens op zoek kunt naar warmtelekken in je huis. 

De beste smartphones in elke prijsklasse: