Review slimme babyfoon smart Arlo Baby
Bright Review

Getest: slimme babyfoon met camera Arlo Baby

11 januari 2021 om 08:54
Laatste update: 11 januari 2021 om 08:54

Wil je je baby niet alleen kunnen horen, maar ook zien als hij huilt, dan is de Arlo Baby een kandidaat. Bright-reviewer Rutger Middendorp test deze smart camera in vermomming.

Arlo is een spin-off van Netgear, dat allerlei fijn werkende beveiligingscamera's produceert. De Arlo Baby is daar een variant op. Het is in feite een Full HD-beveiligingscamera met nachtzicht, intercomfunctie en een oplaadbare accu aan boord. Maar dan vermomd als een konijn. Of een kat. Met één oog. 

De Arlo Baby heeft ook een muziekspeler aan boord, een lampje én luchtsensoren om te checken of het niet te vochtig, te koud of te warm is. De muziekjes die eruit komen klinken crappier dan een antieke muziekdoos. Jammer dat je er niet gewoon lekker een Spotify-playlistje op af kan spelen.  

In tegenstelling tot andere Arlo-camera's heb je geen hub nodig om deze unit aan te sluiten. Je kunt hem wel in dezelfde app bekijken als de rest van je Arlo-apparatuur. 

In de app: bediening voor verlichting, muziek, sensoren, foto maken

Als nieuwe ouder word je wellicht heel erg enthousiast van het idee dat je elke seconde van je baby's middagslaapje kan meeturen. Sterker nog, je kunt het beeld ook met je ouders delen, zodat die ook lekker met de iPad op de bank achter de geraniums naar je baby kunnen kijken. Maar bedenk vanaf welke leeftijd dat heel erg creepy wordt en of dat dan wellicht niet ook geldt voor een baby. Als je de camera met de wall mount ophangt is het net alsof een klein plastic nepkonijn als een big brother over je kroost heen hangt. Ik zou er niet voor kiezen. Zeker niet om de verbinding met opa en oma te delen. Soms sta je te vloeken omdat je je hand in de poepluier hebt gekregen en dat hoeven je ouders echt niet mee te maken. 

Nog een punt van aandacht: op de doos van video babyfoons zie je altijd prachtige close-ups van baby's in diepe rust. Bedenk even dat je die camera waarschijnlijk gewoon in de vensterbank zet en dus niet veel meer zult zien dan de spijlen van het babybedje. Dan volstaat een gewone babyfoon ook. Als je een nogal avontuurlijk kind hebt dat uit bed wil klimmen of in de gordijnen abseilt, dan heeft een camera natuurlijk wel voordelen.  

Is je kind allergisch voor konijnen? Kies dan een kat of hond.

Installatie is een fluitje van een cent. De camera kijkt naar een QR-code in de app en klaar is Klara. De babyfoon is te gebruiken op een accu, maar ook een lang snoer is meegeleverd. Dus ik raad je aan die gewoon te gebruiken. De beeldkwaliteit is zo goed dat je de eerste waterpokken op je smartphone kunt waarnemen. Het ingebouwde nachtlampje kun je eenvoudig aan- en uitzetten en van kleur veranderen. De terugspreekknop is gelukkig niet te eenvoudig te bedienen, waardoor je je kroost niet onbedoeld de stuipen op het lijf jaagt. 

Ik heb hem thuis ingezet om de hond in de bench in de gaten te houden en dat werkte ook prima. Alleen het terugpraten en de liedjes kon hij niet erg waarderen.

De Arlo Baby is te koop voor 200 euro. Niet goedkoop voor een babyfoon. Maar gekeken naar de bruikbaarheid van de app en de mogelijkheid om op afstand mee te kijken is het een prima deal. 

Meer smart home: werken alle apparaten eindelijk samen?

Techjaar 2021: dit kan je verwachten