'Zelfrijdende auto Apple in 2024 de weg op'
Project Titan

'Zelfrijdende auto Apple in 2024 de weg op'

22-12-2020 08:25 Laatste update: 08:35

Apple zou vanaf 2024 een eigen, zelfrijdende auto gaan verkopen.

Dat vertellen twee ingewijden aan Reuters. De techreus heeft zelf nog geen plannen bekendgemaakt. 

Het autoproject zou na lang overwegen dit jaar formeel zijn gestart, met als doel om binnen vier jaar het eerste exemplaar op de markt te brengen.

Geruchten over Apples autoproject, ook bekend als Project Titan, duiken al sinds 2014 op. In de Verenigde Staten reden ook testvoertuigen voor de zelfrijdtechnologie rond.

Het project zou enkele jaren geleden zijn gestaakt, waarna Tesla-veteraan Doug Field in 2018 werd binnengehaald. Hij ontsloeg 2019 mensen in het jaar daarop, waarna de ontwikkeling dit jaar kon beginnen.

Speciale accu

De wagen gebruikt een speciaal soort accu waarbij een hogere capaciteit in hetzelfde formaat mogelijk is. Hierdoor moet het bereik groter worden dan bij veel concurrenten. Daarnaast onderzoekt Apple een batterij die minder snel oververhit raakt.

De Apple-auto moet meteen voor consumenten verschijnen. Daarmee lijkt het bedrijf vooral met partijen zoals Tesla te concurreren, die ook werken aan zelfrijdtechnologie. Rivaal Google werkt juist aan software en technologie die andere automakers mogen implementeren.

Is Lucid het nieuwe Tesla?