© Minecraft

Pokémon Go-achtige Minecraft-game stopt wegens coronavirus
Minecraft Earth

Pokémon Go-achtige Minecraft-game stopt wegens coronavirus

5 januari om 18:50
Laatste update: 5 januari om 18:56

De smartphone-game Minecraft Earth wordt in juni dit jaar uit appwinkels gehaald. Spelers moesten de echte wereld in om de game te spelen, maar door lockdowns in het afgelopen jaar kwam het spel nooit van de grond.

Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op de officiële Minecraft-website. De ondersteuning stopt op 30 juni, waarna op 1 juli alle verzamelde gegevens van spelers worden gewist.

"Minecraft Earth draaide om vrij bewegen in de wereld en samenspelen - twee dingen die nagenoeg onmogelijk zijn in de huidige wereldwijde situatie", schrijft de ontwikkelaar. "Daarom hebben we het lastige besluit gemaakt om onze tijd in andere zaken te steken en ondersteuning voor Minecraft Earth te staken."

Laatste update

De game heeft vandaag een update gekregen waarin in-app aankopen worden verwijderd. Daarnaast zijn bepaalde virtuele objecten makkelijker te bemachtigen, zodat gamers makkelijker kunnen spelen tot de servers sluiten.

De update voegt ook alle nieuwe content toe die nog moest verschijnen, maar wel al was afgemaakt. Het smeden van voorwerpen en vervangen van upgrades is ook makkelijker gemaakt.

Pokémon Go

Minecraft Earth is een augmented reality-game vergelijkbaar met Pokémon Go. De gps-antenne houdt de locatie van spelers bij, om vervolgens met de camera virtuele bouwsels te tonen.

In het spel moet je de echte wereld in om samen met anderen virtuele objecten te bouwen.