Nieuwe Lenovo-pc heeft draaibaar scherm voor verticale video's
Verticale filmpjes kijken

Nieuwe Lenovo-pc heeft draaibaar scherm voor verticale video's

07-01-2021 14:29 Laatste update: 15:22

De nieuwe Yoga all-in-one van Lenovo heeft een roterend scherm, voor bijvoorbeeld verticale video's op TikTok of Instagram.

Lenovo heeft vandaag zijn nieuwe computers aangekondigd. Opvallendste model is de Yoga AIO 7-desktop. De all-in-one-pc (met ingebouwd 27 inch scherm) heeft een nieuwe 'truc': het hele scherm kan draaien, zodat je het scherm kan gebruiken voor het bekijken van verticale filmpjes of het scrollen door socialmedia-feeds.

Hij is voorzien van het roterende scharnier van Lenovo, waarvoor patent is aangevraagd, waarmee het scherm kan worden omgeschakeld tussen liggende en staande stand. De vorige alles-in-één pc's van het bedrijf hadden scharnieren die verschillende configuraties mogelijk maakten, maar dit is de eerste die volledig verticaal kan draaien. Dus voor het geval je aan een gigantisch telefoonscherm wilde werken, heb je de mogelijkheid. Maar u kunt de monitor nog steeds kantelen tot 20 graden voor eenvoudigere interactie als u dat wilt.

Roterende monitoren zijn er al langer, maar Lenovo heeft nu een van de eerste alles-in-één computer met zo'n scherm. Het concept lijkt op de Samsung Sero TV van vorig jaar, die ook is te draaien om verticale video's op bijvoorbeeld TikTok of Instagram te bekijken.

4K-scherm

De Yoga AIO 7 biedt een keuze tussen twee 27-inch 4K-panelen (een normaal en een die voldoet aan de Adobe RGB- en DCI-P3-kleurnormen); een keuze tussen AMD's Ryzen 7 4800H en Ryzen 5 4500H CPU's; Nvidia's geïntegreerde RTX 2060 GPU; ofwel 16 GB of 32 GB RAM; en een mix van PCIe- en HDD-opslagopties (met respectievelijk een 1TB SSD en een 2TB harde schijf).

 

Lenovo belooft ook een update die die het apparaat in een smart-tv kan veranderen. Er is ook een afneembare webcam van 5 megapixels aan de bovenkant van het scherm die, op basis van de afbeeldingen die Lenovo heeft geleverd, superdunne randen heeft aan de boven-, linker- en rechterkant.  De Yoga AIO 7 verschijnt eerst in China, vanaf februari volgen andere landen, waar de computer ongeveer 1599 dollar gaat kosten.

Deze Samsung-tv draait mee: