Hyundai in gesprek met Apple over productie elektrische auto
Project Titan

Hyundai in gesprek met Apple over productie elektrische auto

08-01-2021 08:40 Laatste update: 09:57

Autofabrikant Hyundai is in gesprek met Apple om een elektrische auto voor het bedrijf te produceren.

Dat vertelt een woordvoerder van Hyundai aan CNBC. Het is één van de eerste beetjes officiële informatie die over Apples auto naar buiten lekt, gezien het bedrijf officieel nog niets heeft aangekondigd.

"Wij hebben gehoord dat Apple in gesprek is met meerdere autofabrikanten wereldwijd", legt de woordvoerder uit. "Waaronder ook Hyundai Motor. De gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium, dus er is nog geen besluit genomen."

De autofabrikant heeft zijn uitspraak kort daarna weer ingetrokken, vermoedelijk omdat de besprekingen met Apple vertrouwelijk zijn.

2024 of later

Verhalen over een elektrische auto van Apple komen al jarenlang voorbij. Ingewijden vertelden recent aan Reuters dat het voertuig al vanaf 2024 verkocht zal worden, maar de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-chi Kuo schat de situatie minder positief in: hij verwacht de wagen pas na 2025.

De auto van Apple moet volledig elektrisch worden en maakt gebruik van een speciale accu die een groter bereik dan huidige voertuigen mogelijk maakt. 

Project Titan

Vermoedelijk wordt de wagen ook deels zelfrijdend. Apple test al jaren zelfrijdsystemen onder de noemer Project Titan, waarvoor in de Verenigde Staten al testvoertuigen hebben rondgereden.

Het autoproject duikt al sinds 2014 op in geruchten. In 2018 werd Tesla-veteraan Doug Field binnengehaald om het team te leiden, die in 2019 veel van de huidige betrokkenen ontsloeg om het initiatief te stroomlijnen.

Waar blijft de zelfrijdende auto?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s