LG toont telefoon met uitschuifbaar scherm
CES 2021

LG toont telefoon met uitschuifbaar scherm

12-01-2021 08:50 Laatste update: 09:31

LG heeft tijdens zijn presentatie op de techbeurs CES heel kort een nieuwe smartphone met een oprolbaar scherm laten zien. 

LG liet een paar seconden een telefoon zien met een scherm dat uitschuift uit de behuizing totdat het apparaat het formaat van een kleine tablet heeft gekregen. Het gaat nog om een prototype van deze LG Rollable-smartphone. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft nog niet verteld wanneer de LG Rollable op de markt wordt gebracht.

Alternatief voor vouwtelefoons

De LG Rollable is een reactie op de telefoons met vouwbare schermen die onder meer Samsung, Motorola en Huawei eerder introduceerden. Die vouwtelefoons bieden ook grotere schermen als ze zijn uitgevouwen, maar hebben een kwetsbare vouw in het scherm als nadeel. De LG Rollable lijkt geen vouw te hebben.

Hoe het uitschuifmechanisme precies werkt, heeft LG niet gezegd. LG heeft vorig jaar al wel een oprolbare tv op de markt gebracht.

Oppo en TCL werken aan iets soortgelijks

LG is niet de enige telefoonfabrikant die werkt aan toestellen met schermen die zijn uit te schuiven. Ook de Chinese merken Oppo en TCL lieten vorig jaar al prototypes zien van zulke 'uitschuiftelefoons', waarvan evenmin bekend is wanneer ze op de markt komen.

Bright vat de hoogtepunten van techbeurs CES 2021 samen. Volg hier alle updates.

Samsung Galaxy S21 komt eraan: dit kan je verwachten