CES 2021

Sony onthult drone voor filmmakers en test eigen auto in EU

© Sony

Sony onthult drone voor filmmakers met video over eigen Sony-auto
12 januari om 14:34
Laatste update: 12 januari om 20:43

Sony heeft zijn eerste drone voor professionele filmmakers onthuld, een markt die wordt gedomineerd door dronemaker DJI. De drone werd getoond in een video over de Sony-conceptauto VISION-S, die vanaf nu ook in de EU wordt getest.

Sony heeft zijn eerste drone voor professionele filmmakers onthuld, een markt die wordt gedomineerd door dronemaker DJI. De drone werd onthuld in een video rond de Sony-conceptauto VISION-S.

De Airpeak-drone is volgens Sony 's werelds kleinste drone die een Sony Alpha-camerasysteem kan dragen. Die cameralijn van het bedrijf is gericht op professionele fotografen en filmmakers. De Airpeak-drone wordt gedemonstreerd terwijl er een Sony Alpha A7S III-camera onder hangt. Die camera weegt inclusief lens ongeveer 1 kilogram.

De Airpeak-drone is net zoals vergelijkbare professionele modellen voorzien van kunstmatige intelligentie. Die moet zware camera's stabiel houden, terwijl de drone met vier rotoren hoog in de lucht hangt.

Sony-auto als testproject

De Airpeak heeft een landingsgestel met twee voeten, die worden uitgestrekt als de drone opstijgt.Sony's drone komt in het voorjaar uit voor een nog onbekende prijs. Dergelijke drones van concurrenten als DJI kosten al snel ruim 3000 euro.

Sony onthulde zijn drone met een video van zijn eigen conceptauto. Die VISION-S was een grote verrassing van de CES 2020, en bevat allerlei nieuwe Sony-technieken. De auto is te zien tijdens een testrit in de Oostenrijkse bergen.

Officieel gaat het nog steeds om een conceptwagen die niet voor productie is bedoeld. In een video van acht minuten, met beelden van de drone, vertelt Sony over de VISION-S.

Bright vat de hoogtepunten van CES 2021 samen. Volg onze updates.