Vision-S

Sony verrast met eigen elektrische auto

© Sony

Sony verrast met eigen elektrische auto op techbeurs CES
7 januari 2020 om 07:15
Laatste update: 21 januari 2020 om 18:05

Sony heeft op de grote techbeurs CES in Las Vegas zijn eerste auto gepresenteerd. De Vision-S is een conceptauto die de technologische breedte van Sony moet laten zien.

De Vision-S zit vol met schermen, sensoren en andere technologie van Sony. Zo is de buitenkant voorzien van 33 verschillende sensoren en camera's om de omgeving in de gaten te houden. De auto is voorzien van 360 graden audio, en de voorstoelen hebben zicht op een panoramisch ultrabreedbeeldscherm.

BlackBerry en Bosch

De auto bevat ook technologie van andere bedrijven, waaronder BlackBerry en Bosch. De Vision-S wordt aangedreven met een volledig nieuw ontworpen elektrisch platform, dat wordt gemaakt door fabrikant Magna. Dat Canadese bedrijf is één van de grootste makers van auto-onderdelen en een belangrijke leverancier van onder meer Volkswagen, Mercedes, BMW en Tesla.

Geschikt voor andere auto's

De aandrijving van de Vision-S kan volgens Sony ook gebruikt worden voor andere typen voertuigen dan de elektrische sedan, zoals een elektrische SUV. Zo'n insteek koos Volvo bijvoorbeeld ook met zijn Polestar, die zijn aandrijving deelt met de aanstaande elektrische Volvo XC40.

Sony maakte tijdens zijn persconferentie niet bekend of de auto ook daadwerkelijk op de markt komt. Ook is nog niet bekend of het platform met de aandrijving van Magna en de sensoren en technieken van Sony voor andere automakers beschikbaar komt.

Kijk ook: Tesla Model S veranderde autorijden voorgoed

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Volg meer updates over elektrische auto's.

Het vervoer van de toekomst?