Getest: draadloze game-oordoppen van Epos
Bright Review

Getest: draadloze game-oordoppen van Epos

11-03-2021 14:38 Laatste update: 14:38
Author profile picture

Rutger Middendorp

Wil je gamen met oordoppen zonder vertraging, dan belooft Epos je met de GTW 270 Hybrid de oplossing. Bright-reviewer Rutger Middendorp probeerde ze.

Epos maakt high-end accessoires voor gaming, zoals headsets, geluidskaarten en muismatjes. De GTW 270 Hybrid is de nieuwste aanwinst en tegelijk het lastigst te plaatsen product in het portfolio. Het is een setje oordoppen met een USB-C-dongle die gamen op je Android-telefoon of Nintendo Switch beter moet maken.

De Epos-oordoppen hebben niet de tandenborstellook van de AirPods van Apple. Dit is meer de variant 'grote prop in je oor'. De dopjes hangen boven je gehoorgang. Bang & Olufsen doet dat bijvoorbeeld ook met zijn E8-oordoppen.

Aansluiten is mogelijk op twee manieren. Heb je een apparaat met USB-C (een PC, PS4, Switch of Android-telefoon worden door Epos genoemd), dan klik je simpelweg de dongle erin en klaar ben je. Met de Nintendo Switch ben je in 2 seconden onderweg. Maar je kunt de doppen ook zonder de dongle gebruiken voor je iPhone. Dan kun je ze ouderwets pairen. Nadeel daarvan is dat je niet langer de vertragingsloze AptX-verbinding hebt, maar 'good old' bluetooth en dat is trager.

Maar hier komt de uitdaging: aangesloten via de dongle kun je niet praten met je teamgenoten, want de microfoon doet niets over AptX. Praten kan alleen als je de doppen via Bluetooth hebt verbonden. Een potje Fortnite op je Switch met je dure gaming doppen in, zul je dus wel zonder microfoonverbinding moeten doen.

Epos heeft voor de vorm van de oorrubbers 800.000 oren gescand om een ontwerp te maken dat bij zoveel mogelijk mensen lekker zit, goed afsluit en niet pijnlijk wordt. Ik heb volgens de audicien die mijn motor-oordoppen maakte hele rare gehoorgangen en zelfs ik - 'freak of nature' - kon de doppen prima een uurtje in hebben.

De doppen zijn IPX5-waterbestendig, dus 'dancing in the rain' kun je zonder problemen doen met de GTW 270'jes in je oren.

Het geluid is opvallend goed. De soundtrack van Mario is wellicht niet de meest indrukwekkende ter wereld, maar zelfs die klinkt een stuk frisser met deze units op. De GTW 270 is er zowel in deze Hybrid-versie met dongle als zonder. Dan kun je hem dus alleen met Bluetooth gebruiken. En ik kan me voorstellen dat de hardcore gamer dat niet goed genoeg vindt, maar eerlijk gezegd denk ik dat de meeste gamers wel terug willen praten.

De Hybrid-versie zie ik niet direct een succes worden. Maar de reguliere GTW 270 is een fijne set doppen met een vol basgeluid en prettige afsluiting van omgevingsgeluid.

Rutger Middendorp reviewt gadgets voor Bright.

Meer gadgets voor gamers:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s