Skyrim-maker werkt aan game over Indiana Jones
Games

Skyrim-maker werkt aan game over Indiana Jones

12-01-2021 18:51 Laatste update: 18:55

De regisseur van het populaire Skyrim gaat een game over filmheld Indiana Jones produceren.

Dat heeft Lucasfilm Games op Twitter bekendgemaakt. Lucasfilm Games is eindverantwoordelijk voor alle games gebaseerd op Indiana Jones en Star Wars.

Het spel wordt gemaakt door de studio Machine Games, dat sinds 2014 de nieuwste Wolfenstein-spellen heeft gemaakt. Daarnaast werkt Skyrim-regisseur Todd Howard als hoofdproducent aan de titel.

Details over de game zijn verder nog schaars. Op Twitter werd een korte trailer getoond, maar hierin was alleen een tafel met de hoed van Jones te zien. 

Lucasfilm Games

De game is mogelijk de eerste in een reeks nieuwe titels die onder de noemer van Lucasfilm Games worden uitgebracht. Het merk werd recent geïntroduceerd, nadat vooral Star Wars-games jarenlang door losse partijen werden uitgebracht. Wel mogen verschillende gamestudio's nog samen met Lucasfilm de titels ontwikkelen.

De Indiana Jones-game zal vermoedelijk worden uitgegeven door Microsoft, waardoor het nog de vraag is of hij voor PlayStation 5 zal verschijnen. Eerdere titels van Machine Games werden op de markt gebracht door Bethesda Softworks, dat vorig jaar werd gekocht door de techgigant.