Deze nieuwe gadgets maken dit jaar je huis slimmer
Techbeurs CES 2021

Deze nieuwe gadgets maken dit jaar je huis slimmer

13-01-2021 07:48 Laatste update: 09:09

Tijdens gadgetbeurs CES presenteren techbedrijven hun nieuwe apparaten voor het jaar. Daarbij gaat het niet alleen over telefoons en tablets, maar ook apparaten die je huis slimmer maken. Bright zet de nieuwste smart home-innovaties op een rij.

De beste nieuwe gadgets van CES 2021:

Een slim hondenluik

Het Amerikaanse Chamberlain maakt een hondenluik dat voor maar liefst 3.000 dollar (circa. 2.500 euro) wordt verkocht. Maar voor dat bedrag zit de gadget ook vol met handigheidjes die het leven van jou en je hond makkelijker moeten maken.

De myQ Pet Portal heeft twee 1080p-camera's waarmee de hond aan iedere zijde wordt herkend. Zit het beestje klaar om naar buiten te gaan, dan krijg je een notificatie op je telefoon om dit verzoek goed te keuren. Infraroodsensoren zorgen ervoor dat de staart niet vast komt te zitten en een microfoon en speaker maken het mogelijk op afstand met het dier te praten.

Recyclemachine voor in de keuken

Het Britse Lasso Loop Recycling maakt een recyclemachine die naast bijvoorbeeld de vaatwasser in de keuken gezet kan worden. Dit apparaat gaat door al het weggegooide afval heen en zorgt dat het goed wordt gesorteerd en in de juiste zakken terechtkomt. 

De recyclegadget zit ook vol met sensoren die het ingevoerde afval scannen. Blijkt iets niet gerecycled te kunnen worden, dan duwt de machine deze weer omhoog zodat je het bij het restafval kunt weggooien.

Slimme deurbel zonder knop

Een ideale gadget voor wie aanraakvrees heeft sinds de opmars van het coronavirus. De nieuwe deurbel van Alarm.com heeft geen knoppen, waardoor je er niet met je vinger aan hoeft te zitten.

In plaats daarvan heeft de bel een ingebouwde camera die ziet wanneer iemand op de deurmat staat. Is dat het geval, dan zal de bel automatisch afgaan. Een exacte prijs voor de bel is nog niet bekend, maar hij zou voor minder dan 200 dollar (160 euro) in de winkels komen te liggen.

Stofzuiger met kunstmatige intelligentie

Samsungs Jetbot 90 AI+ is een slimme stofzuiger die net iets slimmer dan zijn concurrentie moet worden. Ook deze robot scant de kamer om een schoonmaakroute op te stellen, maar gebruikt daar vervolgens kunstmatige intelligentie bij om de kamer goed te doorgronden. Hierdoor vindt hij een betere route om schoon te maken, aldus de fabrikant.

De Jetbot herkent kwetsbare objecten zoals glazen tafels, zodat hierbij voorzichtiger wordt schoongemaakt. Daarnaast kan hij zich iets laten zakken om bijvoorbeeld onder de bank te passen. De slimme stofzuiger verschijnt later dit jaar voor 1.500 euro.

Wc die je gezondheid analyseert

Badkamerbedrijf Toto heeft een slimme wc geïntroduceerd die helpt je gezondheid in kaart te brengen. Door de stoelgang te analyseren zal het toilet bijvoorbeeld adviseren om meer vis te eten of meer water te drinken.

Sensoren op de bril scannen tegelijkertijd de huid voor potentiële problemen. Wat het toilet zal kosten is nog niet bekend - volgens Toto zal hij "over enkele jaren" in de winkels liggen

Opruimrobot van Samsung

Het is nog deels een concept, maar Samsung werkt op dit moment hard aan de huishoudrobot Handy. Deze kan helpen met simpele taken in huis, zoals het opruimen van rondslingerend speelgoed of het inruimen van de vaatwasser. 

De Handy is voor een groot deel afhankelijk van kunstmatige intelligentie. Deze technologie zorgt ervoor dat hij ziet wat voor objecten hij vastheeft en hoeveel kracht gezet kan worden om deze veilig vast te houden. Vermoedelijk duurt het nog een paar jaar tot Handy te koop is.

Bright vat het nieuws van techbeurs CES 2021 voor je samen. Volg hier alle updates.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal.