Geen kamers te huur via Airbnb rond inhuldiging Biden
Geen verhuur mogelijk

Geen kamers te huur via Airbnb rond inhuldiging Biden

13-01-2021 16:31 Laatste update: 17:03

Als Joe Biden volgende week in Washington wordt ingehuldigd als president van de Verenigde Staten, is in de hoofdstad en omgeving geen kamer te reserveren via Airbnb.

Het internetplatform heeft besloten het boeken en verhuren van privé-accomodaties tijdelijk te blokkeren en bestaande reserveringen te annuleren. Kosten voor gasten en verhuurders worden vergoed.

Airbnb reageert op een oproep van de autoriteiten om rond de inhuldiging niet naar Washington te komen uit vrees voor nieuwe gewelddadigheden na de bestorming van het parlement een week geleden. Normaal trekt de inauguratie van een president honderdduizenden belangstellenden. Biden zelf had in verband met de coronacrisis de bevolking al gevraagd thuis te blijven op inauguratiedag 20 januari.

Airbnb nam ondertussen maatregelen tegen relschoppers die vorige week betrokken waren bij de gewelddadigheden en actief bleken op het platform. Zij zijn verbannen van Airbnb. 

Activisten van de Black Lives Matter-beweging roepen ook hotels in de regio van Washington op om voor een week hun deuren te sluiten.