'Nieuwe MacBooks gaan weer MagSafe-opladers gebruiken'
Magneetlader

'Nieuwe MacBooks gaan weer MagSafe-opladers gebruiken'

15-01-2021 10:12 Laatste update: 10:27

Een nieuwe versie van de MacBook Pro zou weer worden opgeladen met een MagSafe-kabel, in plaats van met de huidige USB-C-poort.

Dat meldt een bron bekend met de plannen aan persbureau Bloomberg. Apple zou twee nieuwe MacBook Pro's in 2021 introduceren met schermen van 14 inch en 16 inch groot.

Huidige MacBooks laden op via een USB-C-aansluiting die ook gebruikt kan worden om accessoires te verbinden. Steeds meer laptopmakers stappen over naar deze universele poort.

Door weer terug te grijpen naar MagSafe, zouden MacBooks een specifiek snoer gebruiken om van stroom te worden voorzien. Apple gebruikte MagSafe jarenlang voor Macs. Door gebruik van magneten kan de kabel los worden getrokken zonder dat bijvoorbeeld de aansluiting in de poort afbreekt.

iPhone 12

MagSafe maakte eind vorig jaar al zijn terugkeer in de nieuwe iPhone 12's, die met een magneetlader aan de achterkant opgeladen kunnen worden. Deze oplaadmethode wordt naast de al langer aanwezige Lightning-poort aangeboden.

Volgens de bron krijgt de laptop een "veel snellere processor". Daarmee lijkt Apple zijn vorig jaar geïntroduceerde M1-chip alweer voorbij te zijn gestreefd, terwijl deze werd geprezen om zijn prestaties vergeleken met concurrent Intel.

Review: iPhone 12 (Pro)