Tesla klaagt oud-medewerker aan wegens stelen softwarecode
Diefstal

Tesla klaagt oud-medewerker aan wegens stelen softwarecode

24-01-2021 18:49 Laatste update: 25-01-2021 08:49

Autofabrikant Tesla heeft een voormalig medewerker aangeklaagd, omdat deze geheime softwarecode van het bedrijf zou hebben gestolen.

Dat staat in de aanklacht ingediend door het bedrijf, meldt CNBC. De zaak richt zich tegen Alex Khatilov, die werd aangenomen om het Quality Assurance-team van het bedrijf te versterken. 

Volgens Tesla heeft Khatilov bestanden gedownload van WARP Drive, het interne programma dat wordt gebruikt bij het bouwen van verkopen van auto's. Deze informatie zou hij vervolgens naar een eigen Dropbox-account hebben geüpload.

Toen de medewerker werd geconfronteerd met zijn acties, zou hij het bewijs hiervan hebben verwijderd. Tesla zegt dat de gedownloade code gevoelig ligt, omdat een concurrent hieruit kan opmaken wat belangrijk is voor het bedrijf.

'Foutje'

Khatilov beweert dat hij de gegevens per ongeluk naar Dropbox had verplaatst. Hij probeerde een map op de clouddienst te zette, maar plakte in plaats daarvan de gevoelige data.

Tesla stapte al meermaals naar de rechter om gestolen informatie. In 2018 werd Guangzhi Cao aangeklaagd voor de vermeende diefstal van de Autopilot-code. Personeel dat overstapte naar andere automakers moest ook voor de rechter verschijnen.

Tesla Model 3: hoe goed bevalt ie?