Amazon opent groot pakketcentrum bij Schiphol
Amazon

Amazon opent groot pakketcentrum bij Schiphol

26-01-2021 11:10 Laatste update: 11:23

Amazon opent in Nederland een bezorgcentrum bij luchthaven Schiphol. Daarmee speelt de webwinkelreus in op de groeiende vraag van klanten in Nederland.

Het nieuwe 'delivery station' wordt 8500 vierkante meter groot en biedt werk aan 200 mensen. Het centrum is geen distributiecentrum of opslag waar ook producten liggen, maar alleen een plek waar pakketten gesorteerd worden. Het gebouw staat er al en moet aankomende zomer gereed zijn.

Pakketten worden straks bezorgd door pakketbezorgers van PostNL, DHL Nederland en Red Je Pakketje, waarmee Amazon samenwerkt. Ook biedt Amazon straks werk aan 450 pakketbezorgers die via onafhankelijke koeriersbedrijven werken.

Duizenden pakketten per dag

Het bezorgcentrum richt zich op de regio Amsterdam omdat daar vooral de vraag aantrekt. In een omtrek van 40 tot 50 kilometer kunnen klanten straks bediend worden. Amazon denkt duizenden pakketten per dag te zullen verwerken in het bezorgcentrum.

Over de kosten van het bezorgcentrum doet het bedrijf geen uitspraken. Ook is nog niet bekend of er meer bezorgcentra bijkomen in Nederland.

Momenteel werkt Amazon voor Nederlandse klanten nog vanuit grote logistieke knooppunten in Duitsland en Frankrijk.

Waarom je wel/niet bij Amazon moet kopen: