Nissan: over 10 jaar alleen nog elektrische auto's
Elektrische auto's

Nissan: over 10 jaar alleen nog elektrische auto's

27-01-2021 13:02 Laatste update: 13:16

Autofabrikant Nissan wil over tien jaar in thuisland Japan, Europa, de VS en China alleen nog elektrische auto's verkopen.

Nissan introduceerde tien jaar geleden de elektrische Nissan Leaf, waarvan er volgens de fabrikant inmiddels meer dan 500.000 zijn verkocht. In de "vroege jaren 2030" moeten alle nieuwe auto's die in de belangrijkste afzetmarkten worden verkocht op elektrische aandrijfsystemen rijden, zegt Nissan.

Elektrische SUV

Ondanks de populariteit van de Nissan Leaf verkoopt het bedrijf nog altijd meer auto's die op fossiele brandstoffen rijden. De bestverkochte Nissan-modellen van 2019 in Japan, Europa, de VS en China zijn uitgerust met benzine- of dieselmotoren. Nissan komt later dit jaar met de elektrische SUV, de Ariya

Accu's en hernieuwbare energie

Om rond het jaar 2050 CO2-neutraal te zijn, zet Nissan in op de verdere ontwikkeling van accu's voor elektrisch rijden, die ervoor moeten zorgen dat stekkerauto's in prijs kunnen concurreren met 'traditionele' modellen.

Nissan wil ook nauwer samenwerken met energiebedrijven om elektriciteitsnetten te vergroenen. Daarbij mikt Nissan op systemen in en op gebouwen die hernieuwbare energie kunnen opwekken.

Ook de eigen productieprocessen moeten energiezuiniger worden. Hoe hoog de investeringen zijn die hiermee gepaard gaan, maakte Nissan niet bekend.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer reviews van elektrische auto's.

Is Lucid het nieuwe Tesla?