Hoe TikTok Nederland verovert
Bright Podcast ?

Hoe TikTok Nederland verovert

27-01-2021 18:00 Laatste update: 30-01-2021 13:10

Het gebruik van TikTok in Nederland is afgelopen jaar explosief gestegen, blijkt uit een nieuw onderzoek. Wat voor gevolgen heeft de opmars van TikTok voor andere sociale media? En wat kan TikTok leren van de fouten van de concurrenten?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Social media verbinden ons, polariseren ons, ze vermaken ons en verspillen een hoop van onze tijd. Dat wisten we al, maar dankzij een nieuw onderzoek is nu ook duidelijk hoe het socialmediagebruik in Nederland precies is veranderd het afgelopen jaar. Met name de onstuitbare opmars van TikTok valt daarbij op. De winnaars, de verliezers, de verrassingen: we bespreken de trends in deze Bright Podcast.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app. En volg ons op TikTok.

Tips uit deze aflevering:

Game: Ghost of Tsushima, een PlayStation 4-game waarin je als één van de laatst overgebleven samoerai strijdt tegen het Mongoolse Rijk. Prachtige omgevingen, schitterende lichtval en uitdagende zwaardgevechten.

App: Tweetbot 6, de nieuwste versie van één van de populairste Twitter-apps van weleer. Twitter maakte het zulke apps de afgelopen jaren moeilijk, waardoor ze veel minder bruikbaar werden. Dat wordt nu langzaamaan teruggedraaid, en Tweetbot 6 laat zien hoe mooi en snel een Twitter-app in 2021 kan zijn.

Film: Jexi op Amazon Prime Video. De slechte comedy-versie van scifi-film ‘Her’ over virtuele assistent met eigen wil. Telefoonverslaafde jongen (gespeeld door Adam Devine, bekend van o.a. serie Workaholics) krijgt een nieuwe telefoon met een nieuwe virtuele assistent die hem moet helpen afkicken die helpt weer een leven te krijgen en die vervolgens jaloers wordt. Kijk dit als je even wat ‘lichts’ nodig hebt.

Video: Hoe slimme algoritmes Nederland minder zout maken. Zonder maatregelen zorgen grote zeesluizen ervoor dat veel zout water Nederland binnenstroomt. Slimme software helpt de bedienaars de sluizen op het juiste moment open en dicht te doen. Merijn legt je uit hoe dat werkt. Volg ook de liveblog van Rijkswaterstaat over dit projecten.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.