Recordcijfers Apple

Recordkwartaal Apple door grote vraag naar iPhone 12

apple record kwartaal iphone 12 verkoop omzet
27 januari 2021 om 22:33
Laatste update: 27 januari 2021 om 22:57

Apple heeft voor het eerst een omzet behaald van meer dan 100 miljard dollar in één kwartaal.

Dat was te danken aan de sterke verkoop van de iPhone 12. Relatief veel mensen hadden daar op gewacht, omdat het de eerste iPhones waren met ondersteuning voor de snelle 5G-netwerken. De iPhone 12 kwam pas in oktober op de markt, terwijl Apple normaal de nieuwe iPhones in september al uitbrengt.

111 miljard omzet 

De omzet van Apple in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 111,4 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 28,7 miljard dollar in het kwartaal, eveneens een record. Een jaar eerder werd een totale omzet behaald van bijna 92 miljard dollar, met een winst van 22,2 miljard dollar.

Volgens Apple liep met name in China de verkoop goed, met een plus van 57 procent. De verkoop buiten de VS was goed voor 64 procent van de inkomsten.

Ook meer Macs, iPads en AirPods

Naast een sterke vraag naar iPhones had Apple ook de wind in de zeilen door het vele thuiswerk- en onderwijs in coronatijd, met een grotere vraag naar iMac-computers, iPads en MacBooks. Ook draagbare gadgets zoals AirPods en de Apple Watch werd goed verkocht. Verder werd meer verdiend met diensten, zoals iCloud en Apple TV+.

1,65 miljard actieve Apple-apparaten

Apple-ceo Tim Cook zegt dat er nu in totaal 1,65 miljard actieve Apple-apparaten zijn, vergeleken met 1,5 miljard een jaar geleden. Volgens Cook is het aantal actieve iPhones inmiddels 1 miljard.

Wat heeft Apple in petto dit jaar?