App IJsmeester populair bij schaatsers
App

App IJsmeester populair bij schaatsers: bovenaan app-hitlijst

12 februari 2021 om 13:32
Laatste update: 12 februari 2021 om 13:32

De app IJsmeester is sinds afgelopen weekend al zo'n 60.000 keer gedownload. Via de app kunnen schaatsliefhebbers elkaar op de hoogte houden van de conditie van het ijs en van locaties waar goed geschaatst kan worden.

Initiatiefnemer Erik Ekkel startte de app IJsmeester (voor iPhone en Android) al in 2008. Via de app geven mensen ijsdiktes door en waar je heen kunt gaan, of bij welk water je vooral weg moet blijven omdat het ijs niet goed is. Vooral tijdens de vorstperiode in 2012 maakte het publiek er al dankbaar gebruik van.

Maar de belangstelling breekt dit jaar alle records. De app staat momenteel bovenaan de hitlijst van gratis apps in de Nederlandse App Store van Apple. 

"Het is nu eigenlijk mijn wintersportvakantie", grapt Ekkel. Hij zou gaan skiën in Oostenrijk, maar dat zat er door de coronamaatregelen niet in. Nu is hij elke dag bezig om de informatie up-to-date te houden. "De schaats-community blijkt een hechte club mensen. Er is nauwelijks een wanklank te horen, iedereen is blij ", aldus Ekkel.

Juiste locatie

Het doorgeven van de juiste locatie luistert volgens Ekkel nauw. "Schaatsers kunnen de informatie het beste doorgeven op de locatie zelf. Dan is die actueel en staat de juiste plek bij de melding. Doen mensen het na de schaatspret thuis op de bank dan verschijnt die locatie op de app."

De website van de app, waarop mensen ook kunnen controleren of het ijs bij hen in de buurt dik genoeg is om op te schaatsen, heeft vrijdag gemiddeld 1000 bezoekers per seconde.

Welke smartphone heeft de beste camera?