Samsung blijft inzetten op vouwbaar; scharniermaker weer aan de slag
Foldable

Samsung blijft inzetten op vouwbaar; scharniermaker weer aan de slag

16-02-2021 19:13 Laatste update: 19:13

Samsung zet voorlopig door met opvouwbare smartphones, aldus een van zijn leveranciers. De fabrikant heeft officieel groen licht om aan onderdelen van de nieuwe vouwtelefoons te beginnen.

De Koreaanse fabricant S-Connect kondigde aan dat zijn ontwerpen voor de scharnieren van de nieuwe Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Flip 2 zijn goedgekeurd. Het bedrijf is van plan de scharnieren in de tweede helft van het jaar in productie te nemen, schrijft SamMobile.

S-Connect verwacht dat de markt voor opvouwbare smartphones dit jaar twee keer zo groot wordt. De leverancier denkt dat er eind dit jaar zo'n 5,5 miljoen exemplaren in omloop zijn.

Het is nog onbekend wanneer de twee nieuwe vouwtelefoons te koop zijn.

Nog niet mainstream

De eerste vouwtelefoon kwam in 2019 met veel fanfare op de markt, maar recensie-exemplaren bleken zeer breekbaar. Samsung besloot toen het ontwerp aan te passen.

Sindsdien is Samsung er niet in geslaagd om de opbouwbare smartphone de mainstream in te sluizen — waarschijnlijk deels vanwege de hoge adviesprijs van 2.000 euro.  Afgelopen september bleek dat er in een jaar tijd slechts 1,74 miljoen exemplaren verkocht waren.

De smartphonemaker blijft echter doorzetten. De aankondiging van S-Connect toont dat het bedrijf voorlopig van plan is om nieuwe vouwtelefoons te blijven ontwikkelen. Volgens geruchten zou Samsung in 2021 zelfs vier verschillende modellen opvouwbare telefoon op de markt willen brengen.

Eerste indruk: de opvouwbare Samsung Galaxy Fold