© Apple

iOS 14.5  introduceert brandend hartje, diversere stelletjes als emoji
Love, sweet love

iOS 14.5 introduceert brandend hartje, diversere stelletjes als emoji

16-02-2021 20:36 Laatste update: 20:36

iOS 14.5 introduceert meer dan 200 nieuwe emoji uit de Emoji 13.1-reeks. Het gaat voornamelijk om varianten op de bestaande emoji van stelletjes, blijkt uit de nieuwste betaversie.

Dat merkt 9to5Mac op.

Unicode Consortium, de organisatie die emoji reguleert, keurde deze reeks in september vorig jaar goed. De reeks bevat een aantal nieuwe hartjes, zoals een hart met een verband en een brandend hart, een 'hoofd in de wolken-emoji, en verschillende gezichten met baarden.

Tweehonderd emoji zijn varianten op de bestaande 'stelletje met hart' en 'kussend stelletje'-emoji. Het gaat om diverse combinaties van huidskleur en gender dan de bestaande emoji.

Paar kleine aanpassingen

Andere bestaande emoji hebben een kleine makeover gehad. Zo lijkt de 'koptelefoon'-emoji nu op de AirPods Max van Apple. De injectienaald is aangepast zodat er geen bloed meer in de emoji te zien is.

Emoji's worden jaarlijks na een lang proces goedgekeurd door het Unicode Consortium, waar ook grote techbedrijven als Apple bij zijn aangesloten. In de maanden daarop worden de nieuwe emoji's in eigen huisstijl toegevoegd aan onder andere iOS en Android.

De nieuwe versie van iOS komt vermoedelijk deze maand uit.

Handige tips voor de iPhone