Twitter-gebruikers kunnen straks betaald worden door hun fans
Super Follows

Twitter-gebruikers kunnen straks betaald worden door hun fans

25-02-2021 18:50 Laatste update: 19:36

Twitter-gebruikers kunnen binnenkort hun volgers om geld vragen in ruil voor extra content.

De nieuwe functie heet 'Super Follows', schrijft The Verge. Twitter wil gebruikers die hun eigen content maken zo de kans geven om betaald te worden door hun fans.

Zo zou een gebruiker bijvoorbeeld 5 dollar per maand kunnen vragen in ruil voor toegang tot een nieuwsbrief of een speciale community. Het systeem lijkt daarmee op de site Patreon, waar fans hun favoriete makers maandelijks geld kunnen sturen in ruil voor toegang tot extra's.

Het is nog niet duidelijk of en hoeveel de commissie is die Twitter zou vragen bij elke betaling. Vermoedelijk komt die er wel. Twitter is al enige tijd intern in discussie over mogelijkheden om meer geld te verdienen aan het platform.

Twittergroepen

Daarnaast komen er Twitter-communities, die lijken op Facebook-groepen. Gebruikers kunnen lid worden van zo'n groep om meer tweets te zien over bepaalde onderwerpen die ze interessant vinden.

Het is nog niet bekend wanneer Twitter de nieuwe functies daadwerkelijk gaat invoeren. Volgens The Verge werden ze voor het eerst genoemd in een presentatie aan investeerders op donderdag.

Meer van Bright: