Beste debuut

Nederlandse game 'The Falconeer' genomineerd voor Bafta-award

© Tomas Sala

the falconeer nederlands genomineerd bafta award
2 maart om 12:34
Laatste update: 2 maart om 12:56
  • Len Maessen

De game The Falconeer van de Nederlandse gameontwikkelaar Tomas Sala is genomineerd voor een Bafta-award, een van de meest prestigieuze Britse prijzen voor audiovisuele producties.

Het Xbox-vliegspel is genomineerd in de categorie 'beste debuut', naast games als bouwgame Factorio, puzzelspel Röki en avonturengame Call of the Sea. De Bafta's hebben sinds 2004 een speciale awardsceremonie voor games.

"Het kwam vanochtend best als een schok", reageert Sala tegen Bright. "Je weet dat het kan, zo'n nominatie, maar het is zo onwaarschijnlijk dat je het gewoon vergeet."

Sala maakte The Falconeer als solo-ontwikkelaar, wat vrij zeldzaam is in de game-industrie.

Stortvloed aan nieuwe spelers

The Falconeer kwam vorig jaar uit als lanceergame voor de nieuwe Xbox Series X|S. Sinds een maand staat het spel ook op Game Pass, de abonnementsdienst van Microsoft. "Daar is zo'n stortvloed aan spelers uit voorgekomen, dat ik eigenlijk gevloerd was de laatste paar dagen", zegt Sala.

The Falconeer is te spelen op Xbox One, X|S en pc.

De Bafta Game Awards zijn een van de meest invloedrijke gameprijzengala's ter wereld. In 2018 won het Nederlandse Horizon Zero Dawn de Bafta-award voor beste originele game. Het spel werd voor acht Bafta's genomineerd.

De leukste games voor op reis: dit spelen wij deze zomer