iCloud-foto's nu ook naar Google Foto's te kopieren
Apple

iCloud-foto's nu ook naar Google Foto's te kopieren

04-03-2021 13:23 Laatste update: 13:23

Apple maakt het mogelijk om foto's en video's te migreren van iCloud naar Google Foto's. Het is waarschijnlijk de bedoeling dat dat binnenkort ook naar andere diensten kan.

Je moet daarvoor een aanvraag indienen via iCloud. Je data wordt vervolgens gekopieerd en binnen drie tot zeven dagen overgezet naar je Google Foto's-account. De foto's blijven dus ook in je iCloud staan.

Bij het overzetten van foto's worden fotoalbums zoveel mogelijk bij elkaar gehouden. Wel moet je opletten dat je nog niet over je limiet zit op je Google Foto's-account. Anders worden bestanden mogelijk niet overgezet.

De lange wachttijd is volgens Apple omdat ze eerst moeten controleren of de aanvraag daadwerkelijk van jou komt, voordat ze de bestanden kunnen overzetten. Dat staat op een supportpagina die werd gespot door Tweakers.

Europese Unie

De dienst is te gebruiken door Apple-klanten in de Europese Unie en een klein aantal Europese landen die een bijzondere relatie hebben met de EU. Burgers van de EU hebben sinds enkele jaren het recht om hun persoonlijke data op te vragen en over te dragen aan een andere organisatie. Vermoedelijk heeft dat verband met deze nieuwe mogelijkheid.

Gebruikers kunnen overigens niet alle data uit iCloud overzetten. Apple waarschuwt dat zaken als slimme albums en Live Photos niet altijd kunnen worden overgedragen.

Zo ruim je snel overbodige apps en bestanden op